Το εστραγκόν είναι ένα πολυετές βότανο, με προέλευση από τη Σιβηρία και τη βόρεια Ασία. Ένα βότανο με υπέροχο φινετσάτο άρωμα, που απευθείας παραπέμπει σε σως της γαλλικής κουζίνας (ταρτάρ, μπερνέζ) καθώς και στη γνωστή μουστάρδα «Ντιζόν», αποτελεί το αγαπημένο βότανο των Γάλλων. Το εστραγκόν ή τάραγκον καλλιεργείται για τα φύλλα του, τα οποία διατίθενται στην αγορά για νωπή ή ξηρή κατανάλωση. Τα αποξηραμένα φύλλα του γαλλικού ή ρώσικου εστραγκόν χρησιμοποιούνται στη μαγειρική, σε σαλάτες, σάλτσες και γαρνιτούρες φαγητών, δίνοντας ένα υπέροχο γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα σε κρεατικά, πουλερικά και λαχανικά, «εκτοξεύοντας» γευστικά κάθε πιάτο στα ύψη. Προστίθεται συνήθως στο τέλος του μαγειρέματος, ώστε να μη χάσει τα αρώματά του και να μην πικρίσει μετά από παρατεταμένο μαγείρεμα.